Omgaan met huiswerk

De lessen omgaan met huiswerk bieden wij aan voor leerlingen uit groep 8 en eerstejaars van de middelbare school. Deze lessen worden voor eerstejaars aan het begin van het schooljaar aangeboden en groep 8 aan het eind van het schooljaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor eerstejaars.
Zodra kinderen naar de middelbare school gaan, krijgen zij meer te maken met dingen als: zelfstandig leren, huiswerk en proefwerken. Om dit te kunnen, moeten de kinderen studievaardigheden beheersen. Plannen, structureren en samenvatten zijn voorbeelden van studievaardigheden die vele kinderen echter nog niet in voldoende mate beheersen. Om de eerstejaars op weg te helpen met hun studievaardigheden, bieden wij hen in de eerste vier weken van het schooljaar een apart lespakket aan*. Dit houdt in dat wij één keer per week 30 minuten met de kinderen aandacht besteden aan het plannen van huiswerk. Hierbij komt ook het werken op een, voor de kinderen, prettige werkplek aan bod.

Voor groep 8 leerlingen
Voor groep 8 leerlingen: Om aan te sluiten bij de brugklas, bieden wij bovenstaand pakket ook aan voor leerlingen in groep 8 aan het einde van het schooljaar*. Zo sluiten de lessen netjes op elkaar aan voor kinderen die naar de brugklas gaan of net in de brugklas starten.

*Bij voldoende animo bieden wij dit pakket twee keer aan.